Klassiska mockarutor kan aldrig gå fel :)! Har rejält med kaffe i glasyren då jag tycker om den smaken!
40 st
175 grader
200 g smält margarin
4 ägg
4 dl socker
1 msk bakpulver
1 ½ msk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smält smör
½ dl starkt kallt kaffe
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
Kokos
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst och vispa så i resterande ingredienser inklusive smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Gör glasyren genom att smälta smöret och låt det svalna lite. Rör i resterande ingredienser och bred på kakan när den är lite svalnad men fortfarande varm. Strö sist över kokos. Låt kallna och skär i 40 bitar. Jag brukar skära bort den yttersta kanten för att få fina bitar.
40 st
175 grader
200 g smält margarin
4 ägg
4 dl socker
1 msk bakpulver
1 ½ msk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smält smör
½ dl starkt kallt kaffe
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
Kokos
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst och vispa så i resterande ingredienser inklusive smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Gör glasyren genom att smälta smöret och låt det svalna lite. Rör i resterande ingredienser och bred på kakan när den är lite svalnad men fortfarande varm. Strö sist över kokos. Låt kallna och skär i 40 bitar. Jag brukar skära bort den yttersta kanten för att få fina bitar.
Härlig kaka det där! Det var snart ett år sen jag bakade dom och jag blir riktigt sugen nu när jag hamnade här!
SvaraRaderaÄntligen är du tillbaka :)
SvaraRaderaÄntligen ett recept som verkar BRA :) Här ska bakas! :)
SvaraRaderaBakade dessa nyss och det här är ett av de bästa recepten hittills! Kanongoda!
SvaraRaderaDom är ju bara så äckligt goda.
SvaraRaderaHade ett recept från min mor på dessa innan men hitta det inte nånstans.
Tur internet har det mesta :)