Verkligen supergod och behändig efterätt som kan göras i god förväg.
8 pers
175 grader
Chokladbotten:
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150 g mörk blockchoklad
2 dl vetemjöl
½ dl grädde
Blåbärsmousse:
400 g blåbär
4 dl grädde
3 äggulor
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl gräddfil
10 gelatinblad
Gör chokladbotten genom vispa ihop rumsvarmt smör och socker. Vispa i ett ägg i taget och sen kakao och vaniljsocker. Smält chokladen i mikron under ständig omrörning vispa sedan i den smälta chokladen i smeten. Rör sist i mjöl varvat med grädde. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, 24 cm i diameter. Grädda 25 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
Gör blåbärsmoussen genom att mixa blåbären. Vispa grädden i en skål och äggulor med flor- och vaniljsocker i en annan skål. Blanda så ihop äggulesmeten med blåbären och gräddfilen. Vänd ner grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Krama ur och smält på låg värme. Vispa så i gelatinet försiktigt och häll upp i formen med chokladbotten och så kom ihåg att täcka formen med plastfolie! Låt stå några timmar i kylen tills den stelnat och garnera gärna med smält choklad i rutmönster.
8 pers
175 grader
Chokladbotten:
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150 g mörk blockchoklad
2 dl vetemjöl
½ dl grädde
Blåbärsmousse:
400 g blåbär
4 dl grädde
3 äggulor
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl gräddfil
10 gelatinblad
Gör chokladbotten genom vispa ihop rumsvarmt smör och socker. Vispa i ett ägg i taget och sen kakao och vaniljsocker. Smält chokladen i mikron under ständig omrörning vispa sedan i den smälta chokladen i smeten. Rör sist i mjöl varvat med grädde. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, 24 cm i diameter. Grädda 25 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
Gör blåbärsmoussen genom att mixa blåbären. Vispa grädden i en skål och äggulor med flor- och vaniljsocker i en annan skål. Blanda så ihop äggulesmeten med blåbären och gräddfilen. Vänd ner grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Krama ur och smält på låg värme. Vispa så i gelatinet försiktigt och häll upp i formen med chokladbotten och så kom ihåg att täcka formen med plastfolie! Låt stå några timmar i kylen tills den stelnat och garnera gärna med smält choklad i rutmönster.
Den var ju superduper!
SvaraRaderaKram /Emma
Vad gott det låter
SvaraRaderaUnderbart gott choklad och blåbär
SvaraRaderaChoklad och blåbär...ja varför inte, det låter ju som en verkligt bra kombo!
SvaraRaderaTror fröken Dill
Mm vad gott det låter. Härligt kombination.
SvaraRaderaVad fint!
SvaraRadera