Tekakor

Länge sedan jag gjorde egna tekakor men slog till idag :)! Dom är ju bara föör goda när dom är alldeles nybakta, men blir goda direkt från frysen också!


12 st
225 grader


50 g jäst
50 g smör
3 dl mjölk
2 dl vatten
1 tsk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl special

Smält smöret och värm sedan mjölk och vatten till 37 grader. Lös upp jästen med spadet och rör i salt och socker. Arbeta in allt mjöl och låt jäsa 30 min. Dela degen i 12 bitar och platta ut till rundlar och lägg på bakplåtspapper. Nagga kakorna och låt jäsa 30 min. Grädda i mitten av ugnen 10 min.

Kommentarer

  1. Jag håller med dig! Nybakta tekakor är ju det godaste. Jag brukar göra tekakor med ett par nävar havregryn i. Blir en utmärkt smak!

    SvaraRadera
  2. Ja men det var ett bra tips med lite havregryn i, blir att prova nästa gång :)!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar