Fläskfilé i sötsur sås

En av mammas favoriter är fläskfilé i Uncle Ben´s sötsura sås. Jag tycker också om det men tänkte prova på att försöka göra den från grunden själv denna gång och måste säga att det blev riktigt lyckat :)! Jättegott och kommer absolut att göra denna rätt flera gånger!

4-6 port

ca 500 g fläskfilé
1 morot
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 röd paprika
1 brk bambuskott
1 liten brk ananas i skivor
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk socker
½ tsk salt
lite peppar
3 dl vatten
2 msk risvinäger
2 msk ketchup
2 msk chilisås
2 msk sweet chilisås
1 msk tomatpuré
maizenaredning

Strimla kött, morot och paprika. Klyfta den gula löken och finhacka vitlöken. Fräs först morot och lök i oljan några minuter, tillsätt sedan fläskfilé och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt så paprika och bambuskott och fräs ytterligare någon minut. Så tillsätt resterande ingredienser och kryddor. Späd med ananasjuicen från burken och ytterligare vatten. Låt puttra ca 10 min och lägg sist i ananas i bitar och reda av med maizenaredning. Servera med ris.

Kommentarer