Saftig banankaka

Hade 4 bananer över som börjat bli för svarta i skalet så svängde ihop en smet som blev två riktigt smaskiga banankakor :)!


2 st 1 ½ liters formar
175 grader


150 g smör
4 ägg
5 dl socker
½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 mosade bananer
5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt det svalna. Dela äggvitor och äggulor i var sin bunke och vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda äggulorna med socker, mjölk, vaniljsocker och mosade bananer. Rör så i mjöl med bikarbonat varvat med smöret till en jämn smet. Rör sist i äggvitorna försiktigt. Häll smeten i två bröade formar och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min till de stelnat. Låt kakan svalna helt innan den skäres upp då den är lite geggig från början tills den satt sig.

Kommentarer

  1. Åhh vad den såg god ut. Banankaka är min värsta svaghet gör jag jag en sån äter jag upp den direkt, men jag måste nog prova det här receptet i allafall. :)

    SvaraRadera
  2. Ja det är en av mina svagheter också och helst denna försvann fort... ;)!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar