Rom/russin glass

Verkligen jättejättegod glass som jag blev bjuden på hos Kerstin och Anders!! Snodde receptet och måste verkligen göra den själv också nu i sommar :)!! Pröva, ni kommer inte bli besvikna! Man kan säkert ha i andra smaksättningar också, bara fantasin sätter gränser!


2 liter


5 dl vispgrädde
1 brk sötad kondencerad mjölk
1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsocker

Rom-russin:
1 dl rom
1 dl russin

Dagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. Vispa så dagen efter grädden hårt och rör i kondecerad mjölk och vanilsocker eller frön från i vaniljstång. Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. Häll i en 2 liters form och frys.

Kommentarer

  1. Hej mariell! Din blogg blir bara bättre och bättre, vart ska detta sluta? //Lisa

    SvaraRadera
  2. Hej Lisa! Va roligt att du tycker det! Ja man vet aldrig vart det slutar :)!

    /Mariell

    SvaraRadera

Skicka en kommentar