Glassbomb med blåbär

Årets nyårsbomb blev smaksatt med blåbär och hade en flädersorbet i mitten. Blev mycket nöjd med glassen, rekommenderas!

8-10 pers

4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
1 ½ dl blåbärssylt

½ l flädersorbet

Vispa ägg och florsocker pösigt. Vispa grädden och rör ner sylten. Blanda blåbärsgrädden med äggsmeten och häll över i en plastfolieklädd plastbunke, ca 3-4 liter. Klä en mindre rund form, ca ½ liter med plasfolie och tryck ner i blåbärsglassen. Täck med plastfolie och låt frysa. När glassen är fryst så ta bort den mindre formen och fyll på hålet med sorbet. Täck med plastfolie och låt frysa igen, helst över natten. Tag fram glassbomben ca 45 min före servering och garnera gärna med grädde och maränger.

Kommentarer

  1. Hade privilegiet att bli bjuden av denna efterätt av självaste Mariell! Jag ger denna underbara dessert 10 av 10 möjliga.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar