Apelsinsnittar

Det här är mammas favoriter, hon vill alltid att jag ska göra dom, men tycker själv att dom är lite besvärlig att göra, men vad gör man inte för mamma ;)!

25-30 st
175 grader


Mördeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör

Fyllning:
300 g mandelmassa
Rivet skal av 1 apelsin
2 msk pressad apelsin

Glasyr:
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
(röd karamellfärg, strössel)

Arbeta ihop ingredienserna till mördegen till en smidig deg och låt stå övertäckt i kylskpå minst 30 min. Till fyllningen riv mandelmassan och blanda med det rivna skalet, apelsinsaften och några droppar karamellfärg. Kavla ut mördegen mellan plastfolie till 2 st 10*40 cm längder. Bred ut fyllningen och rulla ihop och lägg på baklåtspapper med skraven nedåt. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min och låt kallna. Bred sedan glasyr över och strö på ev. strössel, skär sedan i sneda bitar.

Kommentarer