Det här är mammas favoriter, hon vill alltid att jag ska göra dom, men tycker själv att dom är lite besvärlig att göra, men vad gör man inte för mamma ;)!
175 grader
Mördeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör
Fyllning:
300 g mandelmassa
Rivet skal av 1 apelsin
2 msk pressad apelsin
Glasyr:
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
(röd karamellfärg, strössel)
Arbeta ihop ingredienserna till mördegen till en smidig deg och låt stå övertäckt i kylskpå minst 30 min. Till fyllningen riv mandelmassan och blanda med det rivna skalet, apelsinsaften och några droppar karamellfärg. Kavla ut mördegen mellan plastfolie till 2 st 10*40 cm längder. Bred ut fyllningen och rulla ihop och lägg på baklåtspapper med skraven nedåt. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min och låt kallna. Bred sedan glasyr över och strö på ev. strössel, skär sedan i sneda bitar.
Kommentarer
Skicka en kommentar