Bananmuffins med choklad

Antingen har man inga bananer hemma eller så har man alldeles föör många så dom hinner bli svart... Igår hade vi alldeles för många så då blev det bananmuffins :)! Riktigt goda och saftiga blev dom, men de är väl inte de allra nyttigaste kanske ;)! Kan även serveras varma med en skopa glass eller en klick grädde, supergott!!

ca 35-40 st
200 grader

125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g choklad

Rör ihop rumsvarmt smör med socker och tillsätt sedan ett ägg i taget. Mosa ihop bananerna med gräddfilen och rör ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och hackad choklad i en skål och blanda sedan ner det i banansmeten. Fördela i muffinsformar och stick sedan ner en skiva banan om ni vill som garnering. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min till de får en fin brun färg. Servera de eventuellt varma med grädde eller glass annars går de bra att frysa.

Kommentarer