Vaniljpannacotta med vit choklad och hjortrongelé

Årets alla helgona efterrätt som blev mycket lyckad! Kommer absolut att göras flera gånger!

10 port

6 gelatinblad
8 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl socker
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad

Gelé:
4 dl hjortronsylt
saft och skal från 1 citron
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde, mjölk, socker, delad vaniljstång med kärnor urgröpta och vaniljsocker i en kastrull. Tag kastrullen från värmen och rör ner hackad choklad och urkramade gelatinblad. Häll upp i coktailglas och täck med plastfolie. Låt stå minst 3-4 timmar i kylskåpet så att den stelnar. Gör gelén genom att värma upp sylten och rör i citronen. Rör tillsist i gelatinbladen som legat 5 min i vattnet. Häll över pannacottan och låt stå ytterligare minst 1 timme i kylskåpet innan servering.

Kommentarer

  1. Det låter helt fantastiskt! Av döma av ditt omdöme så måste jag prova detta hemma nån kväll! :)

    SvaraRadera
  2. Mmm.. detta är numera personliga favoriten!

    Fin blogg.

    SvaraRadera
  3. Verkar jättegod, skall göra denna på lördag :)

    SvaraRadera
  4. Verkar så onödigt att förstöra fin sylt så där och till på köpet krångla till det i onödan... Annars tycker jag det låter väldigt gott.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar