Fylld ananas med sataysås

En superdupergod thailändsk rätt som rekommenderas till nästa bjudning! Den är dessutom jätetbillig och enkel att göra. Ananasen som blir över kan med fördel användas till efterrätt!

4 port

2 ananas
8 vitlöksklyftor
2 msk matolja
500 g strimlat fläskkött
1 msk allkrydda
1 strimlad purjolök
2 strimlade paprikor
1 knippe färsk sparris
1 msk allkrydda
½ msk socker
svartpeppar

Sataysås:
1 brk kokosmjölk
1-2 tsk röd currypasta
2 tomater
½ msk allkrydda

Hacka vitlöken och bryn den i oljan tills den fått lite färg. Lägg över i en bunke och låt svalna. Dela ananasen i 2 delar och gröp ur dom. Strimla köttet och lägg över i bunken och tillsätt allkryddan. Låt marinera 1 timme. Stek köttet och tillsätt sedan purjon, paprikan och sparrisen i bitar. Låt stekas några minuter och tillsätt sockret och ytterligare allkrydda. Gör såsen, koka upp kokosmjölken och tillsätt röd currypasta efter smak och tillsätt till sist 2 tomater i klyftor, dom ska bara bli varma. Servera rätten men ris och köttet i ananas och så får man toppa med sås själv.

Kommentarer

  1. Jag impulsköpte en ananas förra veckan och nu kan jag inte bestämma mig för vad jag ska göra med den. Nu står den där och tronar på köksbänken med bladrosetten stolt i vädret. Fylld ananas med sataysås låter frestande gott.

    SvaraRadera
  2. Aa tycker du ska prova detta recept! Supergott :)! Tack för kommentaren!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar