Superenkel och supergod stek, min favorit! Är behändligt att köttet görs på plattan så att man kan göra potatisen i ugnen. Såsen blir suupergod :). Köttet kan serveras varmt eller kallt, så du kan göra den i förväg eller precis innan middagen!
1,5 kg fransyska
1 flaska porter (33 cl)
1 dl konc. svarvinbärssaft
3/4 dl mörk soja
2 köttbuljongtärningar
2 msk kalvfond
2 st gula lökar
8 enbär
8 svartpepparkorn
2 tsk timjan
Sås:
8 dl sky
2 dl grädde
Maizenaredning
Skiva löken och krossa kryddorna. Koka sedan upp alla ingredienserna i en gryta och lägg i köttet. Låt småputtra i ca 1 ½ timme, köttet ska vara 75 grader när det är klart, vänt steken några gånger under tiden. När steken nått sin temperatur så låt den ligga i skyn i 20 min innan den skäres upp eller läggs i folie. Sila skyn och koka upp med grädden, red till önskad konsisten. Servera med ungspotatis, gelé och kokta grönsaker.
Vad serverar du för dryck till Portersteken?
SvaraRaderaMvh Helen