Mazariner

Verkligen lyxiga bakverk som är lite besvärliga att göra, men klart värt det :)!

18 st
175 grader


Mördeg:
4 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
200 g smör
1 ägg

Fyllning:
75 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 stor kall potatis
1 dl sötmandlar
2 bittermandlar
3/4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
(röd hushållsfärg)

Blanda ingredienserna till mördegen och arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedare. Låt ligga övertäckt i kylskåpet minst 30 min. Till fyllningen så rör rumsvarmt fett och socker poöst och tillsätt 1 ägg i taget, blanda sedan i malna mandlar, riven potatis, mjöl och bakpulver. Tryck nu ut mördegen i engångsformar av aluminium eller bakelseformar och fyll sedan med fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min och låt sedan svalna. Gör glasyren och bred över.

Kommentarer

  1. Hej!
    Helt underbara mazariner! Min man, som gillar detta bakverk i allmänhet, är SALIG över dessa!!!!!!

    Det står inte i receptet att skålla mandeln. Jag har prövat både och - de blir ännu "fluffigare i fyllningen om man skållar först.

    Tack!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar