Tänkte göra klassiska korintkakor men hade lite mörk choklad över så hackade i de också och de blev jättebra!
40 st
200 grader
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g korinter
100 g mörk choklad
Skölj korinterna i varmt vatten och låt de ligga i ytterligare vatten medan du mixar ihop degen. Mixa så ihop smör, socker, mjöl och vaniljsocker. Hacka chokladen och blanda det i degen tillsammans med avrunna korinter blandade i lite mjöl. Låt degen vila i kylskåpet 1 timme. Dela degen i 40 bitar och rulla till små bollar och lägg på bakplåtspapper. Tryck ner bollarna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen 12-15 min tills de får lite färg.
40 st
200 grader
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g korinter
100 g mörk choklad
Skölj korinterna i varmt vatten och låt de ligga i ytterligare vatten medan du mixar ihop degen. Mixa så ihop smör, socker, mjöl och vaniljsocker. Hacka chokladen och blanda det i degen tillsammans med avrunna korinter blandade i lite mjöl. Låt degen vila i kylskåpet 1 timme. Dela degen i 40 bitar och rulla till små bollar och lägg på bakplåtspapper. Tryck ner bollarna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen 12-15 min tills de får lite färg.
Gott att blanda choklad och russin i kakor! Det har jag aldrig tänkt på att man kan göra!
SvaraRaderaNä hade inte tänkt på det innan heller :), men det blev verkligen lyckat!
SvaraRadera