Jättegod! Rekommenderar verkligen att göra egen tacokrydda istället för att köpa färdigt i påsar, blir mycket billigare och så är det ju roligt att säga att man gjort den själv :)!!
ca 2 dl
ca 2 msk till 400 g köttfärs
2 msk chilipulver
2 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk salt
1 msk socker
1 msk grillkrydda
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 msk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
2 msk maizenamjöl
Blanda ihop allt och förvara i en tätslutande burk.
smakar den som vanlig taco-krydda då???
SvaraRaderaGrillkrydda innehåller E621(glutamat) om man nu inte gör det också själv.
SvaraRaderaGrillkrydda inehåller tyvärr E621. Om ma nu inte gör grillkrydda själv också.
SvaraRaderaJa det har du rätt i, vilken jättebra idé att göra egen grillkrydda! Ska genast kolla upp det!
SvaraRaderaicas grillkrydda innehåller inte glutamat=)
SvaraRaderaJag gör egen grillkrydda. Toppengod! Ska prova denna tacokryddan för ingen har ju svarat på om hur den smaka. Men innehåller den spiskummin så är den ju liknande.
SvaraRaderaKolla dina kryddburkar, lökpulver, grillkrydda... du kommer inte undan tillsatserna på det sättet.
SvaraRaderakärt barn har många namn, smakförstärkare, jästextrakt, E nr 621-628, glutamat......... men kan ju finnas naturlig=okej tycker jag
SvaraRaderaSka bli kul att testa denna! Tack så mycket! =)
SvaraRaderaEn stor fördel med att göra själv är att du kan reglera sockermängden. Kryddmixar är gärna socker- (och salt-) bomber. Kan ju tas bort i receptet ovan.
SvaraRaderaAngående att glutamat är naturligt. Njaaa, den naturliga varianten är inte helt identisk, den är spegelvänd. I biologiska molekylers värld spelar det roll!