Brietårta med tomat, basilika och vitlök

Gjorde denna som förrätt idag och den blev sjukt god! Super även som lite tilltugg till ett kex på kvällskvisten kanske :)! En tårta räcker till 6-8 personer beroende på hur mycket man äter såklart, men en tårta för 8 personer blir 6 PP per person.

8 port, 6 PP per person, 150 grader

1 st Brie, 500 g
1 tomat
½ kruka färsk basilika
ca 6 soltokade tomater i olja
ca 6 vitlöksklyftor i olja

Lägg en brietårta i en ugnsfast form. Hacka tomat, soltorkade tomater, basilika och vitlök och blanda tillsammans. Lägg över på tårtan och låt stå i ugnen ca 30 min.

Kommentarer

  1. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

    SvaraRadera
  2. Oj vilken läckerhet! Jag har gjort brie i ugn med nötter och frukt och det var smaskigt men det här lät otroligt spännande! Vitlök har jag svårt att motstå:)

    SvaraRadera
  3. Själv älskar jag brie. Spännande "pålägg"!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar