Fläskfilégratäng med kantareller

Supergod rätt, rätt och slätt :)!!


4-5 pers
175 grader


1 fläskfilé ca 600 g
1 pkt bacon
1 stor purjolök eller 2 gula lökar
330 ml matlagningsgrädde
100 g kantarellost, tex creme bonjour
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
peppar
1 dl torkade kantareller

Bryn fläskfilén i skivor och lägg över i en mindre ugnsfast form. Hacka purjon och bryn den tillsammans med baconet i bitar. Häll över baconblandningen över köttet. Vispa ur stekpannan med grädde och tillsätt osten, buljongtärningen, paprikapulvret och några varv med pepparkvarnen. Låt koka upp och blanda sist i smulade kantareller. Häll såsen över köttet och baconet och ställ in i ugnen ca 15 min innan ni serverar den med ris.

Kommentarer

  1. Hej!

    Ta jättegärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där hittar du spännande brittiska märken!

    Vänliga Hälsningar,
    Miss Alicia

    SvaraRadera
  2. Låter mycket gott! Snabblagat också.
    Kram Caroline

    SvaraRadera

Skicka en kommentar