Smörgåstårtsbotten

Ville göra egen botten denna gång och måste säga den blev riktigt bra! Men man måste skära bort den hårda skorpan som blir.



28 cm diam
225 grader


6 dl mjölk
50 g jäst
3 msk olja
1 ½ tsk salt
2 msk socker
15 dl vetemjöl

Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30 min. Tag upp på mjölat bord och arbeta ihop och platta ut degen i en smord bakplåtspappersklädd form med löstagbar kant. Låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, täck eventuellt över så den inte blir svart på ovansidan. Låt svalna och skär sedan bord botten och toppen, dela brödet sedan i 4 delar.

Kommentarer

  1. Otroligt fin smörgåstårta. Nästa gång ska jag absolut baka eget bröd också. Karin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar