Slog till på en lyxig efterrätt förra helgen och guu vad god den blev!! Kaksmulorna var verkligen supergoda, kommer göra de ofta som strössel också! Det är lite olika moment i detta recept men det är absolut inte besvärligt att göra och mycket kan man göra i förväg och så är det bara att varva alla saker på slutet :)! Receptet hittade jag på Arla och så kikade jag in under Nyårsmeny där detta Rocky road de luxe receptet fanns :)! I receptet var det vit chokladkräm men jag gjorde mörk chokladkräm istället och det blev mycket bra också!
4 port
175 grader
Chokladkräm:
75 g mörk choklad
1 dl grädde
Kolasås:
3/4 dl grädde
2 msk mjölk
2 msk socker
2 msk ljus sirap
Kaksmulor:
25 g smör
2 tsk mjöl
½ dl havregryn
½ dl socker
Björnbär
Mini marshmallows
Vaniljglass
Gör chokladkrämen genom att smälta chokladen i mikron och vispa sedan grädden lätt. Vispa i den smälta chokladen och fortsätt vispa gräddchokladen till fast skum. Låt stelna i kylskåp.
Gör kolasåsen genom att koka ihop alla ingredienser och låt det sedan koka kraftigt ca 10-15 min tills såsen tjocknar. Låt svalna något.
Gör kaksmulorna genom att mixa ihop ingredienserna och smula degen sedan över ett bakplåtspapper och grädda sedan i mitten av ugnen ca 15-20 min tills den fått fin färg. Rör om lite då och då. Låt kallna. Kan göras i förväg.
Vid servering av efterrätten så varva glass, björnbär, chokladkräm, marshmallows och kolasås.
4 port
175 grader
Chokladkräm:
75 g mörk choklad
1 dl grädde
Kolasås:
3/4 dl grädde
2 msk mjölk
2 msk socker
2 msk ljus sirap
Kaksmulor:
25 g smör
2 tsk mjöl
½ dl havregryn
½ dl socker
Björnbär
Mini marshmallows
Vaniljglass
Gör chokladkrämen genom att smälta chokladen i mikron och vispa sedan grädden lätt. Vispa i den smälta chokladen och fortsätt vispa gräddchokladen till fast skum. Låt stelna i kylskåp.
Gör kolasåsen genom att koka ihop alla ingredienser och låt det sedan koka kraftigt ca 10-15 min tills såsen tjocknar. Låt svalna något.
Gör kaksmulorna genom att mixa ihop ingredienserna och smula degen sedan över ett bakplåtspapper och grädda sedan i mitten av ugnen ca 15-20 min tills den fått fin färg. Rör om lite då och då. Låt kallna. Kan göras i förväg.
Vid servering av efterrätten så varva glass, björnbär, chokladkräm, marshmallows och kolasås.
Kommentarer
Skicka en kommentar