Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak :)! Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra!
175 grader
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl fil
3 dl glutenfri mjölmix
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen nejlika
Låt smöret bli mjukt. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i övriga ingredienser och det mjuka smöret. Smörj och bröa en form och grädda i nedre delen av ugnen i 50 min.
Tack för tipset! Ska baka denna ikväll till min systerson som är glutenallergiker :)
SvaraRaderaMvh
Jätte god ! Har nu bakat 2 stycken till julafton och båda blev lika bra :)
SvaraRaderaJätte enkelt recept om man jämför med många andra !
Tack för receptet! Ska testa denna idag när jag får besökare som är glutenallergiker. Ska servera lingongrädde till! :)
SvaraRaderaTack! Blev en helt perfekt mjuk pepparkaka! :)
SvaraRaderaTack! :) blev en perfekt mjuk pepparkaka!
SvaraRaderaTack för receptet! ♡
SvaraRadera