Lyxig tacopaj för många

Denna pajdeg gjorde jag även glutenfri så Anders kunde äta :)! Fina färger på denna paj!


8-10 port
200-225 grader


Pajdeg:
150 g smör
6 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk salt
2 dl kesella
2-3 msk vatten


Fyllning:
2 gula lökar
800 g köttfärs
2 pkt tacokrydda
1 stor brk tacosås
1 påse riven ost
300 g philadephiaost
4 dl lätt creme fraiche
2 tomater
1 paprika
1 liten brk majs
1 purjolök

Mixa ihop pajdegen och tryck ut i en större ugnsfast form. Ställ kallt en stund. Nagga och förgrädda i 225 grader i 10-15 min. Stek köttfärsen med hackad lök tills den fått fin färg och blanda sedan i tacokrydda och tacosås. Späd eventuellt med vatten om den känns för tjock. Bred ut köttfärsen i pajskalet. Blanda ihop creme fraiche och philadelphiaost och bred över köttfärsen. Strö så över hackade tomater, paprika, purjolök och majs. Ställ in pajen i ugnen ca 30-40 min tills den fått fin färg och servera med en grönsallad.

Kommentarer

  1. Det där ska jag prova på Söndag =) Låter ju hur gott som helst. =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar