Panacotta med hallonsås

En enkel klassisk panacotta är aldrig fel :)! Dessa hjärtformade bjöd Caroline på!

4-6 port

3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl grädde
1 dl mjölk
4 msk socker

Sås:
1 dl socker
3/4 dl vatten
250 g hallon
½ dl torrt vitt vin
½ dl fruktsoda

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och socker med delad och urgröpt vaniljstång. Låt koks upp, drag åt sidan och vispa ner de urkramade gelatinbladen. Häll upp i glas eller formar och låt stå i kylskåpet över natten eller täck med plasfolie och frys in dom om de ska serveras vid ett senare tillfälle. Gör såsen genom att koka upp alla ingredienser och låt de sedan också koka ihop lite så den får en lite tjockare konsisten. Låt kallna eller servera ljummen.

Kommentarer

Skicka en kommentar