Man har ju hört talas om Pulled Pork från amerika, men hade nötkött på frysen så gjorde det istället och det blev superbra! Jättegott att äta som det är eller på mackan eller till standard potatis :)! Så enkelt när det gör sig alldeles själv! Marinaden gjorde jag av vad jag hade hemma, kan varieras i oändlighet.
4-6 port
100 grader
ca 800 g nötkött
Marinad:
1 dl olja
2 msk chilisås
1 msk balsamvinäger
1 msk soja
2 msk BBQ-sås
1 msk amerikansk grillkrydda
1 tsk svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och gör småhål över hela köttbiten. Gnid in köttet både på ovan- och nedansidan med marinaden och lägg i en ungssäker form. Lägg över bakplåtspapper och tryck in noga på sidan om köttet så hela är täckt. Stek i ugnen ca 7 timmar i 100 grader. Tag ur köttet och dra isär det med gaffel eller för hand. Häll över marinaden och låt det dra in i köttet en stund innan servering.
4-6 port
100 grader
ca 800 g nötkött
Marinad:
1 dl olja
2 msk chilisås
1 msk balsamvinäger
1 msk soja
2 msk BBQ-sås
1 msk amerikansk grillkrydda
1 tsk svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och gör småhål över hela köttbiten. Gnid in köttet både på ovan- och nedansidan med marinaden och lägg i en ungssäker form. Lägg över bakplåtspapper och tryck in noga på sidan om köttet så hela är täckt. Stek i ugnen ca 7 timmar i 100 grader. Tag ur köttet och dra isär det med gaffel eller för hand. Häll över marinaden och låt det dra in i köttet en stund innan servering.
Jag ska göra den nästa helg, vad är amerikans grillkrydda? vadskiljer den från "vanlig"?
SvaraRadera