Jättebra tårtbotten! Kan enkelt göras till vilken storlek och höjd som helst genom att dela eller dubbla receptet, super att frysa också :)! Kakao kan bytas ut mot mjöl om man vill det.
26-28 cm form
175 grader
8 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop ägg och socker med elvisp i 10-15 min. Vispa så i resterande ingredienser och grädda längs ner i ugnen ca 40 min i en smörjd och bröad form med löstagbar kant. Om ni är rädd för att smeten kommer jäsa över så sätt fast bakplåtspapper runt kanten.
26-28 cm form
175 grader
8 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop ägg och socker med elvisp i 10-15 min. Vispa så i resterande ingredienser och grädda längs ner i ugnen ca 40 min i en smörjd och bröad form med löstagbar kant. Om ni är rädd för att smeten kommer jäsa över så sätt fast bakplåtspapper runt kanten.
Kommentarer
Skicka en kommentar