Champinjon- och baconpaj

Hade färska champinjoner i kylen och bacon i frysen så slängde ihop denna paj idag och måste säga att den blev över förväntan! Riktigt god, ni måste prova den också! Gjorde min i en form med löstagbar botten för tycker det blir finast när man kan servera pajen hel utan form, men går precis lika bra att göra i en vanlig pajform, men tag då en större form, ca 28 cm i diameter.


6 port
175 grader


Pajdeg:
200 g smör
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk vatten


Fyllning:
600 g färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
smör
salt, peppar
1 kruka persilja
2 pkt bacon
4 ägg
3 dl mjölk
150 g riven ost

Gör pajdegen och tryck ut i en form, låt vila i frysen 20 min. Förgrädda pajskalet 15 min. Gör fyllningen genom att bryna klyftade champinjoner i finhackad vitlök och smör tills de fått fin färg. Blanda så i hackad persilja. Lägg åt sidan. Fräs hackad bacon i sitt eget fett och blanda med champinjonerna. Fyll pajskalet mad blandningen och vispa ihop ägg, mjölk och ost. Häll över äggstanningen och grädda i nedre delen av ugnen i 40 min tills stanningen stelnat. Servera med en grönsallad.

Kommentarer