Remouladsås


En enkel rätt som uppstekt potatis och färdiga fiskpinnar blir verkligen jättegott med denna sås! Gjorde den från grunden denna gång men det går lika bra att göra den av färdig majonnäs, tillsätt då 2 dl istället för äggulan och rapsoljan. Om den egengjorda majonnäsen skär sig så är det ingen fara, den enda som händer är att remouladsåsen blir lite lösare i konsistensen, men det kanske man vill ha ibland :)!

6-8 port

1 äggula
2 dl rapsolja
2 dl lätt creme fraiche
2 msk pressad citron
2 tsk dijon senap
1 tsk gurkmeja
½ dl bostongurka
½ dl hackad persilja
2 finhackade hårdkokta ägg
salt, peppar

Äggulan och oljan måste vara rumsvarm för att bli lättast att lyckan. Vispa äggulan med elvisp och tillsätt oljan droppvis under konstant vispning från början. Sedan kan du hälla på en liten tunn stråle av oljan under vispning. Tillsätt övriga ingredienser och låt sta kallt en 20 min innan servering.

Kommentarer