Kycklingpaj med pestosås

Jättegod och festlig paj som jag kommer bjuda på många gånger framöver :)!

6 port
250 grader

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
2 paprikor
1 röd lök
1 pkt bacon
150 g färsk spenat
4 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 ½ tsk salt
peppar
150 g fetaost
pinjenötter

Pestosås:
2-3 msk pesto
3 dl gräddfil
1 riven vitlöksklyfta
salt

Gör pajdegen och tryck ut i en pajform, nagga. Låt stå kallt minst 20 min. Dela och kärna ur paprikorna, klyfta löken. Lägg paprikorna på en plåt med den kupade sidan upp, gratinera 20 min. Lägg löken på plåten de sista 10 min. Ta ur och låt svalna, sänk ugnen till 200 grader. Förgrädda nu pajskalet 10 min. Bryn baconet med vitlök och vänd sedan ner spenaten, lägg i botten på pajskalet. Lägg så över kycklingen i mindre bitar och så de stekta grönsakerna. Häll över vispade ägg med mjölk, grädde och kryddor. Skär osten i kuber och strö över tillsamans med pinjenötter. Grädda pajen i mitten av ugnen 30-40 min. Blanda ihop såsen och servera till.

Kommentarer

  1. Hur mycket vitlök ska det vara i? Står med i beskrivningen, men inte i själva ingredienslistan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar