Rödvinsmarinerad köttgryta

Riktigt god och mustig gryta som passar perfekt nu i vintermörkret!

6-8 port

1 kg nötkött

Marinad:
4 dl rött vin
½ dl rapsolja
½ dl olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
3 msk citronsaft
1 dl tomatpuré

Stekning:
smör
2 stora morötter
2 gula lökar
1 stor purjolök
cayennepeppar
salt, peppar
6 dl marinad + vatten
1 stor brk skivade champinjoner

Skär köttet i mindre bitar och blanda samman med ingredienserna till marinaden. Låt ligga övertäckt i kylskåpet över natten. Dagen efter så bryn köttet och lägg över i en gryta. Bryn de övriga ingredienserna, förrutom champinjonerna, i mindre bitar och lägg över i grytan. Späd med marinad och vatten och krydda. Låt koka ca 30-40 min tills köttet känns mört. Tillsätt champinjonerna de sista 5 min. Servera med ris eller potatis.

Kommentarer

  1. Testade detta recept, det blev inte alls dumt :)
    Trodde dock det skulle märkas lite mer att det hade legat i vin över natten. Det märktes lite, men inte jättemycket. Kanske beror på vilket in man har också, förstås.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar