Kallskuren fläskfilé med dressing av soltorkade tomater och pesto

Denna fläskfilé blev verkligen hur god som helst!! Kommer att göras många gånger!! Passar utmärk på en buffé eller varför inte på en picknick :)!

4 port
200 grader

1 stor fläskfilé
smör
salt, peppar

Dressing:
6 soltorkade tomater + 3 msk av oljan
2 msk pesto
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
salt, peppar

Bryn filén hel runt om och stek den färdig i ugnen ca 25 min. Låt kallna i folie. Gör dressingen genom att finhacka tomaterna och löken och blanda med peston och oljan. Smaksätt med salt och peppar. Skär upp filén i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Häll över dressingen och ställ kallt minst 2 timmar innan servering.

Kommentarer

  1. Mmm, det där lät riktigt smarrigt.

    SvaraRadera
  2. Skall jag göra till dotterns 25-årsmottagning. Tack för tipset!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar