Standard till julfikat hos farmor, dessutom mammas favoriter! Men dom är goda, jag lovar!
40 st
200 grader
Kaksmet:
200 g sötmandel
5 dl socker
4 äggvitor
Smörkräm:
1 msk smör
¾ msk mjöl
¾ msk kokt starkt kaffe
1 äggula
1 msk vispgrädde
150 g smör
3 tsk vaniljsocker
Vispa socker och ägg hårt och vänd sedan ner malen mandel. Klicka ut smeten i små klickar på bakplåtspapper och grädda i 200 grader tills kakorna fått en fin färg. Låt kallna. Gör smörkrämen medan. Koka upp 1 msk smör, ¾ msk mjöl och ¾ msk kaffe i en kastrull. Låt kallna och rör sedan i äggulan och grädden. Rör så i små klickar smör åt gången så krämen inte skär sig. Tillsist rörs vaniljsockret i. Bred smörkrämen i ett tunt lager mellan två kakor.
40 st
200 grader
Kaksmet:
200 g sötmandel
5 dl socker
4 äggvitor
Smörkräm:
1 msk smör
¾ msk mjöl
¾ msk kokt starkt kaffe
1 äggula
1 msk vispgrädde
150 g smör
3 tsk vaniljsocker
Vispa socker och ägg hårt och vänd sedan ner malen mandel. Klicka ut smeten i små klickar på bakplåtspapper och grädda i 200 grader tills kakorna fått en fin färg. Låt kallna. Gör smörkrämen medan. Koka upp 1 msk smör, ¾ msk mjöl och ¾ msk kaffe i en kastrull. Låt kallna och rör sedan i äggulan och grädden. Rör så i små klickar smör åt gången så krämen inte skär sig. Tillsist rörs vaniljsockret i. Bred smörkrämen i ett tunt lager mellan två kakor.
Kommentarer
Skicka en kommentar