Kassler på risbädd

Så fort jag har kassler så gör jag denna rätt för den är bara såå god och enkel, den tillagar sig nästan själv i ugnen!

4 port
225 grader

1 purjolök
2 dl ris
4 dl vatten
1 tsk salt
400 g benfri Kassler
1 burk ananasskivor, ca 250 g
2 ½ dl matlagningsgrädde
4 cm färsk ingefära
1-2 msk senap

Koka riset 30 min i en ugnsäker form tillsammans med vatten, salt och hackad purjolök. Blanda grädde, riven ingefära och senap till en sås. Tag ut formen ur ugnen. Täck riset med kasslerskivorna, lägg på ananas och häll därefter på såsen. Sätt in formen ytterligare 15 min i ugnen.

Kommentarer

  1. Låter jätte gott. Vi har också en rätt som vi gör varje gång vi lagar kassler.
    Vi steker vår kassler, serverar med kokt ris och stekt ananas. Sen gör vi en limesås av pressad lime och gräddfil. Jätte gott och enkelt :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar