Kalaskyckling

Ett riktigt gott recept för många från Berith i Kinna! Enkelt dessuton så rekommenderas vekrligen!

6 port
200 grader

1 kg kycklingfilér
smör
soja
salt, peppar och grillkrydda

Sås:
3 dl grädde
1 msk soja
3 msk dijonsenap
3 msk kycklingfond
1 msk dragon
1 brk creme fraiche
Maizenaredning

Lägg filéerana i en ugnsfast smord form, häll över soja och krydda med kryddorna. Låt stå i mitten av ugnen i 200 grader ca 20-30 min. Koka ihop såsen. Ta ur kycklingen och dela den i mindre bitar och häll över spadet som blivit i såsen. Koka upp och red av såsen och häll så den över kyckling och låt stå ytterligare i ugnen ca 10 min. Servera med ris och tomater.

Kommentarer

  1. detta är ingen bra blogg att läsa när man sitter kl 5 på jobbet och är hungrig..... =)

    SvaraRadera
  2. Hihi, du får läsa den alldeles innan du går till affären och ska handla middag kl 18 ikväll :)!

    SvaraRadera
  3. Låter jätte gott! måste provas!

    SvaraRadera
  4. a det var ju en bra idé faktiskt... =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar