Verkligen jättegod! Denna kommer absolut att göras till alla buffér i framtiden :)!
6 pers
200 grader
Pajdeg:
150 g smör
6 pers
200 grader
Pajdeg:
150 g smör
2 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
2 msk timjan
2 msk vatten
Fyllning:
1 stor purjolök
1 brk kidney bönor
salt, peppar
200 g fetaost i kuber
1 dl lagrad riven ost
3 ägg
2,5 dl mellangrädde
1 ask körsbärstomater
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt stå kallt minst 20 min. Nagga och förgrädda ca 15 min i 200 grader. Strimla och fräs purjolöken. Skölj bönorna och blanda med purjon och krydda. Vänd ner fetaosten och lägg över i pajskalet. Toppa med halverade körsbärstomater. Vispa ihop ägg och grädde och häll över. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Servera som tillbehör till en buffé eller varför inte till lite kallskuret kött.
Fyllning:
1 stor purjolök
1 brk kidney bönor
salt, peppar
200 g fetaost i kuber
1 dl lagrad riven ost
3 ägg
2,5 dl mellangrädde
1 ask körsbärstomater
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt stå kallt minst 20 min. Nagga och förgrädda ca 15 min i 200 grader. Strimla och fräs purjolöken. Skölj bönorna och blanda med purjon och krydda. Vänd ner fetaosten och lägg över i pajskalet. Toppa med halverade körsbärstomater. Vispa ihop ägg och grädde och häll över. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Servera som tillbehör till en buffé eller varför inte till lite kallskuret kött.
Kommentarer
Skicka en kommentar