Detta är mammas gamla beprövade recept och typ den enda tårtan hon kan göra ;)!
6-8 pers
200 grader
Botten:
3 äggulor
1 ½ dl socker
5 msk mjölk
50 g smält smör
2 ½ dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Maräng:
3 äggvitor
2 ½ dl socker
100 g hasselnötskärnor
3 dl grädde
500 g hallon
Vispa äggulor och socker poröst och tillsätt de övriga ingredienserna till botten. Bred ut över en bakplåtspappersklädd långpanna. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret, bred över kakan. Strö sedan över de hackade hasselnötterna och låt stå ca 20 min i ugnen. Låt kallna. Precis innan servering delas kakan på mitten och på ena halvan breder man ut vispad grädde och strör över hallon. Andra halvan av kakan lägges sedan uppepå.
Vad gott det låter! =)
SvaraRadera