Långpannebröd med honung och havregryn

Verkligen ett enkelt och jättegott bröd! Såå saftigt!

50 g jäst
5 dl vatten
½ dl flytande honung
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
5 dl havregryn
12 dl vetemjöl special

Värm vattnet till 37 grader och rör ner i den smulade jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 min. Platta sedan ut degen i en bakplåtsklädd långpanna och nagga med en mjölad gaffel och skär skåror i brödet. Låt jäsa ytterligare 30 min och grädda sedan i mitten av ugnen i 225 grader i 15 min. Låt svalna på galler.

Kommentarer

  1. Hej!
    Bakade nyss detta långpannebröd, och det var riktigt gott.. Ska kolla in din blogg lite mera, och se om du har något mera rolgt recept att prova..

    SvaraRadera
  2. Jag bakade just detta bröd och undrar hur du kunde få den så brun och jämn färg uppe på? Tacksam för svar!

    SvaraRadera
  3. Hej Madde!

    Ja det undrar jag också nu när du frågar, för jag gjorde inget annat än vad det står i receptet... Eventuellt kan jag ha penslat brödet med vatten innan gräddningen, prova med det! Lycka till!

    MVH
    Mariell

    SvaraRadera

Skicka en kommentar