Kinesisk biff med bambuskott

Riktigt, riktigt gott! Nästan precis som på en riktig kinarestaurang!

4 port

400 g lövbiff
2 msk mörk soja
150 g färska champinjoner
2 små burkar strimlade bambuskott
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk färsk ingefära
olja
250 g salladskål
2 msk mörk soja
2 msk ostronsås
2 msk maizena
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten

Strimla lövbiffen och marinera minst 30 min i sojan. Skiva champinjoner och skölj de strimlade bambuskotten i vatten, stek sedan i lite olja och lägg över i en annan panna eller kastrull. Hacka lök, vitlök och ingefära och bryn i olja. Stek sedan den marinerade lövbiffen i lök-ingefärablandningen. Lägg över till den andra pannan och blanda i strimlad salladskål. Blanda soja, ostronsås, maizena och buljongen. Häll över biffblandningen och låt koka ihop. Servera med basmatiris och tomater.

Kommentarer

  1. Detta verkar jätte bra och gott, kommer genast testa den:)
    Tack så mycket.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar