Friterade räkor med sötsur sås

Precis som på kinarestaurangen!! Ibland blir man stolt över sig själv när man lyckas med det man vill, och det gjorde jag verkligen med denna rätt :)! Både räkorna och såsen smakade precis som jag ville, superduper gott! Rekommenderas! Sötsura såsen kommer jag defenitivt göra många gånger till många rätter!

4-6 pers

1 kg oskalade räkor
1 l rapsolja

Frityrsmet:
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl kolsyrat vatten
4 dl mjöl
4 msk smält smör
1 tsk salt
1 äggvita

Sötsur sås:
½ dl ketchup
½ dl chilisås
1 msk kalvfond
1 msk risvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk socker
½ tsk salt
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
2 dl vatten
1 liten brk ananas i bitar + spad
1 liten brk vattenkastanjer
1 msk maizenamjöl i vatten

Vispa ihop alla ingredienser till frityrsmeten utom äggvitan och låt stå och svälla. Skala räkorna. Vispa äggvitan hårt och vänd ner i smeten. Koka ris och koka upp alla ingredienserna till såsen. Värm upp oljan och håll den på 180-190 grader för bästa resultat. Vänd ner räkorna i mjöl innan de doppas i frityrsmeten och läggs i oljan. Fritera ca 2 min på varje sida.

Kommentarer