Precis som på kinarestaurangen!! Ibland blir man stolt över sig själv när man lyckas med det man vill, och det gjorde jag verkligen med denna rätt :)! Både räkorna och såsen smakade precis som jag ville, superduper gott! Rekommenderas! Sötsura såsen kommer jag defenitivt göra många gånger till många rätter!
4-6 pers
1 kg oskalade räkor
1 l rapsolja
Frityrsmet:
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl kolsyrat vatten
4 dl mjöl
4 msk smält smör
1 tsk salt
1 äggvita
Sötsur sås:
½ dl ketchup
½ dl chilisås
1 msk kalvfond
1 msk risvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk socker
½ tsk salt
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
2 dl vatten
1 liten brk ananas i bitar + spad
1 liten brk vattenkastanjer
1 msk maizenamjöl i vatten
Vispa ihop alla ingredienser till frityrsmeten utom äggvitan och låt stå och svälla. Skala räkorna. Vispa äggvitan hårt och vänd ner i smeten. Koka ris och koka upp alla ingredienserna till såsen. Värm upp oljan och håll den på 180-190 grader för bästa resultat. Vänd ner räkorna i mjöl innan de doppas i frityrsmeten och läggs i oljan. Fritera ca 2 min på varje sida.
Kommentarer
Skicka en kommentar