Lövbiffsgratäng

Såå god och lite annorlunda, detta recept måste ni prova :)!

4 port
175 grader

400 g strimlad lövbiff
2 msk kalvfond
3 msk mörk soja

1/2 purjolök
1 röd paprika
1 brk skivade champinjoner.

3 dl grädde
150 g färskost med vitlök och örter
1 tsk timjan
Salt, peppar
1 msk mjöl + vatten

  • Blanda lövbiffen med fond och soja och låt marinera minst 1 timme.
  • Strimla purjolök och paprika och fräs i lite smör med champinjonerna.
  • Blanda så grönsakerna med köttet i en ugnssäker form.
  • Koka så upp grädde och färskost i stekpannan och smaka av med salt och peppar, tänk på att lövbiffen kommer vara ganska salt. Red av med 1 msk mjöl i lite vatten.
  • Häll såsen över lövbiffen och grönsakerna och gratinera i mitten av ugnen ca 20-30 min. Servera med ris eller pasta.

Kommentarer