Såå god och lite annorlunda, detta recept måste ni prova :)!
4 port
175 grader
400 g strimlad lövbiff
2 msk kalvfond
3 msk mörk soja
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 brk skivade champinjoner.
3 dl grädde
150 g färskost med vitlök och örter
1 tsk timjan
Salt, peppar
1 msk mjöl + vatten
4 port
175 grader
400 g strimlad lövbiff
2 msk kalvfond
3 msk mörk soja
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 brk skivade champinjoner.
3 dl grädde
150 g färskost med vitlök och örter
1 tsk timjan
Salt, peppar
1 msk mjöl + vatten
- Blanda lövbiffen med fond och soja och låt marinera minst 1 timme.
- Strimla purjolök och paprika och fräs i lite smör med champinjonerna.
- Blanda så grönsakerna med köttet i en ugnssäker form.
- Koka så upp grädde och färskost i stekpannan och smaka av med salt och peppar, tänk på att lövbiffen kommer vara ganska salt. Red av med 1 msk mjöl i lite vatten.
- Häll såsen över lövbiffen och grönsakerna och gratinera i mitten av ugnen ca 20-30 min. Servera med ris eller pasta.
Kommentarer
Skicka en kommentar