Oxrullader i rödvinssås

Oj va gott detta blev! Har aldrig gjort rullader förren nu och det tar sin lilla tid i ugnen men det är dessa rullader värda :)!
 
4 port
175 grader
 
8 skivor lövbiff
tandpetare
 
Fyllning:
4 st hela saltgurkor på burk
2 msk dijonsenap
8 skivor bacon
 
Sås:
2 dl rödvin
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 påse, ca 2 msk senapsfrön
250 g schalottenlök
2 morötter
2 tsk balsamvinäger
ca 1 msk maizenaredning
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skär saltgurkorna i fyra delar och dela baconet i mitten. Lägg ut lövbiffarna och bre senap över dom och salta och peppra. Lägg sedan baconet på och rulla så in 2 gurkskivor och sätt fast rulladen med en tandpetare. Bryn rulladerna i lite smör i en gjutgärnsgryta och häll över vinet och vattnet. Lägg i buljongtärningen och strö över senapsfrönen och låt koka upp. Sätt in grytan i ugnen med lock eller täck med folie i 50 min. Efter 50 min så lägg i delade lökar och morötter och låt stå ytterligare 30 min i ugnen. Smaka tillsist av grytan med lite balsamvinäger och red av med redning. Servera med kokad potatis och gelé.

Kommentarer