älgben med kött kvar
vatten
2 köttbuljongtärningar
10-12 krydpepparkorn
10-12 svartpepparkorn
2 dl okokt grötris till 6 dl kokt malt kött
ättika
köttbuljong
salt, peppar
Koka älgbenen med kött på i buljong med krydd- och svartpepparkorn tills köttet lossnar lätt, tar några timmar. Tag sedan bort allt kött och mal i en köttmal. Koka riset i den buljong som behövs och spara resten. Koka så ihop ris och malet kött och tillsätt buljong till önskad konsistens. Fördela i plastförpackningar och frys in. Innan servering koka upp och smaksätt med ättika och kryddor. Servera med kokad potatis och rödbetor.
Stek gärna några skivor fläsk till den hemlagade pölsan.
SvaraRaderaDet skall vara orimmat fläsk.
Skär fläsket lite halvfruset så blir det fina skivor. Lägg skivorna i en plastpåse och salta lätt. Låt det dra en stund innan stekning. Använd en stekpanna av järn.
Pölsa med rödbetor och potatis är grymt gott! <3
SvaraRadera