Frallor med solroskärnor

Äntligen fick jag fram min assistent som stått i garaget alldeles föör länge och då svängde jag ihop dessa smaskiga bröd :-)! Tror det blev en av de absolut godaste bröden som jag gjort själv!

24 st
225 grader

50 g jäst
5 dl 37 gradigt vatten
1/2 dl matolja
2 msk ljus sirap
1 1/2 tsk salt
2 dl skalade solrosfrön
13-14 dl vetemjöl special

Rör ut jästen i vattned och tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30 min. Tag upp degen och dela den i 24 delar och forma till lite avlånga bullar, låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 min och låt svalna under duk på galler.

Kommentarer

  1. Fick smaka dessa frallor på fredagsfikat på jobbet idag, väldigt mumsiga! Tack!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar