Chokladpanacotta med jordgubbsgelé

Lite dålig bild, men i verkligeheten blev denna dessert superfin!! 3 lager med jordgubbsgelé i botten och chokladpanacotta i mitten och så tempererad choklad överst :), har dessutom toppat med lite köpte minimaränger! Gör denna och imponera lite extra på era vänner! Det tar lite tid att vänta mellan varje lager men om man gör denna några dagar innan vilket går alldeles utmärkt är det inga problem :)!


6 port


Jordgubbsgelé:
1 gelatinblad
300 g frysta jordgubbar
½ dl socker
1 dl vatten


Chokladpanacotta:
2 gelatinblad
1 msk kakao
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
100 g mörk choklad, odense 55 % hade jag


Chokladtopping:
100 g mörk choklad som ovan
1 dl grädde

Börja med jordgubbsgelén genom att lägga gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min och koka upp frysta jordgubbar med socker och vatten. När jordgubbarna blivit mjuka sila av saften och rör ner urkramade gelatinblad. Häll upp i 6 glas och låt stelna i kylskåpet övertäckta med plastfolie, minst 1-2 timmar.

Till panacottan lägg gelatinbladen i blöt och värm grädde med kakao, socker och vaniljsocker tills den precis ska börja koka. Tag då från värmen och rör i hackad choklad. Rör sist i urkramade gelatinblad och häll upp försiktigt i glasen. Låt stelna igen minst 1-2 timmar.

Så till sist smält chokladen försiktigt med grädden till det översta lagret och rör hela tiden tills all choklad smält och tag då från plattan och fortsätt röra till chokladen börjar svalna. Häll då över panacottan och låt stelna. Kan serveras efter ytterligare ca 1 timme. Garnera med ev en färsk jordgubbe!

Kommentarer

  1. Den där såg god ut! Det ska testas framöver! Jag är tokig i choklad:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar