Mina första riktiga cupcakes och tycker de blev riktigt bra, lite ojämna i storlekarna men är ju bra då man kan välja om man vill ha en stor eller liten ;)!
24 st
175 grader
300 g smör
3 ½ dl socker
4 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
1 ½ dl grädde
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
florsocker (ca 1-1½ paket)
jordgubbsströssel
citronmeliss
Vispa ihop rumsvarmt smör och socker med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och vispa så i resterande ingredienser. Häll upp i muffinsformar som står i en muffinsplåt eller använd minst 2 muffinsformar till varje muffin om du inte har en sådan plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.Låt muffinsarna kallna och gör frostingen genom att vispa ihop ingredienserna och tillsätt florsocker till önskad konsistens. Spritsa ut på muffinsarna och garnera ev. med strössel.
24 st
175 grader
300 g smör
3 ½ dl socker
4 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
1 ½ dl grädde
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
florsocker (ca 1-1½ paket)
jordgubbsströssel
citronmeliss
Vispa ihop rumsvarmt smör och socker med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och vispa så i resterande ingredienser. Häll upp i muffinsformar som står i en muffinsplåt eller använd minst 2 muffinsformar till varje muffin om du inte har en sådan plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.Låt muffinsarna kallna och gör frostingen genom att vispa ihop ingredienserna och tillsätt florsocker till önskad konsistens. Spritsa ut på muffinsarna och garnera ev. med strössel.
Kommentarer
Skicka en kommentar