Carolines silltårta

Caroline bjöd på denna goda silltårta när vi hälsade på henne. Ni måste prova den också :)!


8-10 port


100 g kavring
50 g smör


3 gelatinblad
1 ½ dl turkisk youghurt
1 ½ dl gräddfil
1 syrligt äpple
1 stor brk matjesillfiléer
1 röd lök
1 dm purjolök
klippt dill

Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform. Mixa kavring med smält smör och bred ut på botten i formen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda ihop youghurt, gräddfil, rivet äpple, hackad sill, finhackad lök och purjolök och rör i rikligt med dill. Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme och rör sedan i den försiktigt i röran. Häll över i formen och låt stå i kylskåpet över natten. Garnera med tex tomater, löjrom, gräslök eller varför inte en avokadoskiva.

Kommentarer