Marshmallowfondant

Prövade att göra detta istället för marsipan på tårtan i helgen och det gick över förväntan! Verkligen jättelätt att göra och smidig att arbeta med och dessutom tog den absolut inte över smaken på tårtan :)! Kommer att göras måånga gånger till!


Till en stor 26-28 cm tårta plus dekoration

25 g kokosfett
2 msk vatten
250 g marshmallow
1 pkt (500 g) florsocker


extra kokosfett
extra florsocker
ev. karamellfärg

Smält kokosfettet i en medelstor bunke i micron, gör så att hela insidan av bunken blir smord med kokosfettet. Klipp i hälften av marshmallowsen och vattnet och sätt in i mikron några sekunder bara. Tag ut och rör om och klipp ner resten av marshmallowen. Micra ytterligare några sekunder tills allt smält. Om du vill färga fondanten så är det bra att göra det nu och om du vill ha många färger så häll över lite smält marshmallow i mindre bunkar som blivit insmorda i smält kokosfett. Tillsätt siktat florsocker i marschmallowsen och arbeta ihop till en deg, ev. mer florsocker måste tillsättas, men degen ska vara mjuk och kan vara lite kladdig, för den sätter sig sedan. När fondanten känns bra så låt den vila minst några timmar i en plastpåse som blivit smord med kokosfett i rumstemperatur. Efter några timmar eller över natten så tag upp degen och arbeta den smidigt. Kavla ut till önskad storlek och täck tårtan och gör dekorationer.

Kommentarer

  1. Hej! Hur länge håller sig mmf i kylen innan man måste använda den?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar