Maj-Guns laxcarpaccio

Verkligen hur god som helst! En blandning av gravat och tillagad lax som verkligen är en höjdare!

20 port buffé


1 kg laxfilé med skinn
4 msk salt
3 msk socker
1 msk grovkrossad pepparmix


1 påse pinjenötter
1 citron - skal och saft
1 kruka basilika
1 dl hyvlad parmesanost
3 msk olivolja

Tag bort de stora benen på laxen. Blanda salt, socker och peppar och strö över på laxens köttsida. Dela laxen i två lika stora bitar och lägg så köttsida mot köttsida mot varandra. Låt ligga i dubbla plastpåsar 2 dygn i kylskåp. Skär upp laxen i tunna skivor efter 2 dygn och låt vara i kylskåp om inte du ska använda den samma dag. Så 2-3 timmar innan servering lägg upp laxen i lite hur som helst på ett stort fat. Blanda citronsaft, citronskal och olivolja och ringla över laxen. Strax innan servering strö på rostade pinjenötter hyvlad parmesan och basilikablad.

Kommentarer