Enbärslax med timjanfraiche

En mycket god och enkel laxrätt med en jättegod sås!

4 port


500 g benfri laxfilé
1 dl citronsaft
14 enbär
salt, peppar
smör


Timjanfraiche:
1 rödlök
2 dl lätt creme fraiche
2 msk färsk hackad timjan
salt, peppar


Gör först såsen genom att finhacka rödlöken och blanda det med creme fraiche och krydda med salt, peppar och timjan. Låt stå och dra i kylskåpet minst 1 timme före servering. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor med skinnet kvar och lägg de i en form. Blanda citronsaft, krossade enbär, salt och peppar. Häll marinaden över laxen och låt marinera 8 minuter på varje sida. Stek så laxen i smör ca 1 min på varje sida och servera med kokt potatis och timjanfraichen.

Kommentarer

Skicka en kommentar