Afrikansk fisk med chili och kokos

4 port
225 grader

1 hel bit laxfilé
3 msk matolja
1 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
1 msk curry
2 msk tomatpuré
3 msk citronsaft
1 brk kokosmjölk

Smörj en ugnssäker form och lägg dit laxen med skinnsidan nedåt. Salta och stek laxen i mitten av ugnen ca 20-25 min. Gör såsen genom att fräsa hackad lök, vitlök och chilifrukt i oljan 2-3 min. Rör i curry och tomatpuré och fräs ytterligare 1 min. Späd sedan med citronsaft och kokosmjölk och låt koka ihop ca 10 min tills den börjar tjockna. Tag ut fisken och häll såsen på sidan om laxen och servera med ris.

Kommentarer

  1. Mums, låter riktigt gott med kokosmjölk.

    SvaraRadera
  2. Afrikansk fisk låter väldigt spännande.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar