Långpannebiskvier

ca 30 bitar
175 grader

Botten:
4 ägg
2 dl strösocker
200 g sötmandel

Smörkräm:
200 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 äggula

Glasyr:
200 g mörk choklad
50 g kokosfett

Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare, eller så mal mandeln och rör ihop till en jämn smet. Bred ut mandelsmeten på ett smort bakplåstspapper i en långpanna, ca 25*30 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör ihop ingredienserna till krämen med rumsvarmt smör. Bred ut över den svala mandelkakan. Smält så chokladen med kokosfettet och låt kallna, bred sedan över smörkrämen och låt stelna. Skär i rutor med en kniv som spolats i hett vatten. Servera gärna med en klick grädde och någon frukt.

Kommentarer