Plommonspäckad fläskkarré med klassisk gräddsås

Detta är mamma och Kjells favorit, och mycket plommon ska dom ha i!! Men jag är inte så förtjust i plommona... men vad jgör man inte för föräldrarna... :)!

6 port
175 grader

1 ½ kg benfri fläskkarré
12 katrinplommon utan kärnor
salt, peppar
soja

Sås:
steksky
3 dl vispgrädde
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
1 msk smör
salt, peppar

Skär 12 snitt i karrén och stoppa i delade plommon. Gnid in steken med salt, peppar och soja. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar ca 83-85 grader. Ta ut och låt den vila i folie ca 10 min. Ta vara på stekskyn och koka upp den med grädden. Red av med mjöl blandat med mjölk. Låt koka ca 5 min. Smaka av med en klick smör, soja och salt och peppar.

Kommentarer